×

Alma Persson och hennes två namnar

instagram

Alma Persson och hennes två namnar

Alma Persson är en svensk influencer som är känd på Instagram och TikTok. Hon kommer ursprungligen från Gotland och slutade sin anställning för att satsa på att vara influencer på heltid. Hon blivit mycket populär på TikTok och har 1,4 miljoner följare. 

Kort om Alma Persson:

Bloggalmaaperssons.wordpress.com
BostadAlma Persson bor i en villa i Visby på Gotland
InstagramPå Instagram kallar hon sig almaperssons
FacebookPå Facebook finns uppemot 50 Alma Persson

Alma Persson har öppna sidor på Instagram och TikTok

Alma Perssons Instagramsida är öppen för vem som helst. Hon har 174 000 följare och postar bilder på sig själv, mestadels medan hon tar en selfie. För övrigt består hennes Instagramkonto av foton från modelljobb, gym och mat. 

På TikTok postar Alma Persson olika videos på sig själv där hon dansar och sminkar sig, alternativt tar bort sitt smink med mera. 

På flashback finns det några trådar skrivna om Alma Persson. De handlar mest om hennes utseende och att vissa personer tycker att hon är sexig. 

Vad mer finns att veta om influencern Alma Persson?

Det finns förvånansvärt lite information om influencern Alma Persson. Det betyder att man får gå till vanliga söksidor för att få veta mer. På sidan ratsit.se kan man få reda på exempelvis: 

 • Alma Perssons fullständiga namn är Alma Nataya Esperanza Salmi Persson
 • Hon är född den 24 april 2000 (22 år gammal)
 • Alma har namnsdag den 8 september
 • Hon är född i Oxens stjärntecken
 • Alma är inte gift
 • Hon har inget bolagsengagemang
 • Alma har ingen hund
 • På samma adress bor Per Anders Årfelt (88 år)

Alma Persson – universitetslektor

Den första av Alma Perssons namnar är universitetslektor på Linköpings universitet. Hon är docent och avdelningschef. Hennes forskning handlar om hur genusrelationer formar människors liv och livsvillkor, framförallt i arbetslivet och i olika organisationer. Frågor hon ställer är till exempel hur människors arbetsliv påverkas av genus och normer som är kopplade till sexualitet, könsidentitet eller yrke. Alma Persson har särskilt intresserat sig för genus och jämställdhet i mansdominerade sammanhang. 

Alma Persson studerade genusrelationer i den svenska Försvarsmakten i sin avhandling. Efter avhandlingen fortsatte hon följa Försvarsmakten, både med fokus på genus och hbtq-frågor. Just nu är Alma Persson med i två forskningsprojekt som handlar om den könsneutrala värnplikt som tar form i Sverige. Det handlar också om genus och säkerhetsarbete i ett större nordiskt sammanhang.

Utöver detta undervisar Alma Persson på Linköpings Universitet (LiU) och andra lärosäten. Hon handleder även studenter. 

I sitt arbete har Alma Persson har gett ut bland annat tre publikationer:

 • Genus i uniform – genusrelationer och arbetsrelationer inom Polisen och Försvaret
 • “Nu lägger vi skammen på bordet” – Terapeutiska strategier i mötet med våldsutsatta män
 • Det militära arbetets genusgränser

Alma Persson – feminist och rösträttskämpe

Alma Perssons andra namne levde långt innan sociala medier fanns, men inte desto mindre var hennes gärning viktig. Informationen som finns är knapphändig, men Alma Persson föddes 1860 i Malmöhus län och dog 1955 i Stockholm. Hon blev 95 år gammal. Hon var dotter till en skomakare och en barnmorska. Hon var folkskollärare, feminist och rösträttskämpe. Hon försökte förändra kvinnors villkor genom att bland annat vara politiskt aktiv inom Landsföreningen för kvinnors politiska rösträtt (LKPR).

Finns det mer att veta om hur Alma Perssons liv såg ut förutom hennes kamp för kvinnors rättigheter? Det sägs att hon ska ha varit mycket begåvad och att hennes föräldrar, trots sin enkla bakgrund, tillät henne studera till folkskollärarinna. Enligt olika berättelser ska Alma Persson ha varit mycket pedagogiskt lagd och hade ett stort engagemang i sina elever. Hon kunde få problemelever att skärpa till sig och börja prestera bättre.