×

<strong>Hur går man ner i vikt?</strong>

weight

Hur går man ner i vikt?

Innan rubrikens fråga besvaras bör du fundera över, varför du vill gå ner i vikt. Ett mycket legitimt skäl är att du vill leva ett sundare liv. Övervikt leder förr eller senare till problem med din hälsa. Om du lider av övervikt har du sannolikt lagt grunden redan som barn. 

Det finns många recept för hur du ska gå ner i vikt. Veckopress och kvällstidningar tycks alltid ha sett som sin uppgift att upplysa om mirakelmetoder för att snabbt och enkelt gå ner i vikt. Sanningen är att det sällan finns några enkla knep.

Hur går man ner i vikt snabbt?

En frisk människa som har övervikt går inte snabbt ner i vikt. Den säkraste metoden är att radikalt lägga om matvanor. Att vänja sig vid att inta näringsrik mat, som inte är fettbildande, är förmodligen den bästa metoden. Låt bli sötsaker, läsk och sprit. Inta dina måltider på bestämda tider. Kolla hur din viktkurva utvecklas och låt dig sporras av en successiv viktminskning.

Hur går man ner i vikt snabbt med Viktväktarna? Att metodiskt planera processen för din viktminskning tillsammans med Viktväktarna eller någon annan grupp, är ett bra sätt att få en sporre och ett stöd. Du blir säkert också mer disciplinerad.

Hur går man ner i vikt snabbt gratis?

Du behöver naturligtvis inte betala för att gå ner i vikt. Det är inte nödvändigt att köpa pulver för viktminskning. Inte heller att åka på någon hälsokur för att till dyra pengar äta mirakelmedicin. Du behöver inte köpa specialkost. Ät vanlig och allsidig kost, men kolla vad din mat innehåller. Ge dig inte på att gå ner i vikt genom att fasta. När fasteperioden är slut går du oftast raskt upp i vikt igen.

Hur går man lättast ner i vikt?

Lika bra att du inser att det inte är lätt att gå ner i vikt. Om du har övervikt, har du säkert byggt upp den under lång tid. Du behöver då lång tid för att lägga om de vanor kring mat som du lagt dig till med. Det kan naturligtvis finnas medicinska skäl till övervikt. Sådant kräver respekt och då skall du kontakta läkare och dietist.