×

Anne with an e

Anne with an e

Är baserad på en gammal roman av Lucy Maud Montgomery’s Anne från Green Gables, 1908. Tidigare har denna bok blivit både filmatiserad och Tv-serie flera gånger. Anne with an e, är den senaste. Hon är den rödhåriga, livfulla och föräldralösa flickan som kommer till Prins Edwards Island i början av 1900-talet.

Anne with an e

I berättelsen adopterar de äldre syskonparet Matthew och Marilla Cuthbert, den trettonåriga, föräldralösa flickan Anne. De lever på sin farm strax utanför Avonlea på Prins Edwards Island utanför kusten av Kanada. Eftersom de aldrig varit gifta bor de ihop. Då de börjar bli äldre behöver de hjälp på sin farm. Matthew ansöker om att få adoptera en pojke, men när han åker för att hämta barnet blir han överraskad, för där står Anne.

Tv-serien

Serien beskriver Annes och syskonen Cuthberts anpassning till varandra och deras gemensamma liv tillsammans. I motsats till syskonens önskan, har de fått en envis och mycket egensinnig ung flicka till gården. Men efter hand som historien utvecklar sig visar det sig att det var precis vad de behövde. Med Anne kom där liv i huset igen. Ibland på gott och ibland på ont. Men alltid liv och alltid kärlek.